2. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas s nádivkou jsou chutné argentinské kapsy plné výrazné nádivky. Naučte se, jak připravit tyto lahodné kousky sami doma a překvapte svou rodinu fantastickou večeří. S naším jednoduchým receptem na empanadas nebudete muset cestovat až do Argentiny, abyste si vychutnali autentickou chuť tohoto tradičního pokrmu. Začněme vařit!

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 60 ml studené vody
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 200 g mletého masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na drobné kousky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého papriky
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl a máslo do drobných částeček, dokud nevznikne křehké těsto.
  2. Přidejte vejce a vodu a hněťte, dokud nedostanete hladké a pružné těsto.
  3. Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočinout 30 minut v chladničce.
  4. Mezitím připravte nádivku. Orestujte mleté maso na pánvi do zlatova.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a rajče a smažte, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  7. Nechejte nádivku vychladnout.
  8. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
  9. Naplňte každou placku připravenou nádivkou a složte na půl, těsto dobře uzavřete a její okraje spojte.
  10. Vložte empanadas na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou empanadas zlatavě hnědé.
  11. Podávejte teplé a ozdobte je zakysanou smetanou nebo salsou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *