2. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Empanadas s nádivkou jsou chutné argentinské kapsy plné výrazné nádivky. Naučte se, jak připravit tyto lahodné kousky sami doma a překvapte svou rodinu fantastickou večeří. S naším jednoduchým receptem na empanadas nebudete muset cestovat až do Argentiny, abyste si vychutnali autentickou chuť tohoto tradičního pokrmu. Začněme vařit!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 60 ml studené vody
- 1 vejce
- Sůl
- 200 g mletého masa
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 rajče, nakrájené na drobné kousky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého papriky
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, sůl a máslo do drobných částeček, dokud nevznikne křehké těsto.
- Přidejte vejce a vodu a hněťte, dokud nedostanete hladké a pružné těsto.
- Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočinout 30 minut v chladničce.
- Mezitím připravte nádivku. Orestujte mleté maso na pánvi do zlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a rajče a smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
- Nechejte nádivku vychladnout.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
- Naplňte každou placku připravenou nádivkou a složte na půl, těsto dobře uzavřete a její okraje spojte.
- Vložte empanadas na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou empanadas zlatavě hnědé.
- Podávejte teplé a ozdobte je zakysanou smetanou nebo salsou.