9. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masem nebo sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si domácí empanady plné chuti s masem nebo sýrem. Tyto lahodné a křehké pastýřské koláčky jsou oblíbeným pokrmem k servírování na rodinných oslavách nebo jako jednoduchý oběd. Naše jedinečný recept vám poskytne úžasnou kombinaci chutí a textur, kterou budete milovat. Nezáleží na tom, jestli dáváte přednost masové nebo sýrové náplni, oba varianty jsou naprosto úžasné. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si tyto lahodné empanady doma. Vaše chuťové pohárky budou nadšené!

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla
  • 150 ml studené vody
  • 1 vejce
  • 500 g mletého masa nebo nastrouhaného sýru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve připravíme těsto. Ve větší míse smícháme mouku a na kostičky nakrájené máslo.
  2. Rukama promneme, dokud nezískáme drobivou konzistenci.
  3. Přidáme vejce a postupně přiléváme vodu, mícháme, dokud se těsto neztvrdne.
  4. Přikryjeme a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme.
  6. Přidáme mleté maso nebo sýr, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
  7. Smažíme, dokud maso nebo sýr nezíská zlatavou barvu.
  8. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm.
  9. Na každé kolečko dejte lžičku náplně, složte na půl a pevně zatlačte okraje vidličkou.
  10. Empanadas osmažte na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  11. Hotové empanadas nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *