24. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na chutné empanadas s masem a olivami. Tyto lahodné španělské „kapesníky“ jsou plněné pikantním masem, olivami a bylinkami a pečené do zlatavého těsta. Skvělý pokrm pro celou rodinu nebo jako občerstvení na večírku. Jistě si je zamilujete!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g oliv bez pecek
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • sůl, pepř, kmín, paprika
  • listové těsto

Postup:

  1. Na pánvi orestujeme na másle nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nasekané maso a restujeme, dokud maso není prohřáté.
  3. Přidáme nakrájená rajče, papriku a olivy a restujeme do měkka.
  4. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou podle chuti.
  5. Listové těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka a naplníme masovou směsí.
  6. Zabalíme do tvaru půlměsíce a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou empanadas zlatavé.
  7. Podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *