24. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na chutné empanadas s masem a olivami. Tyto lahodné španělské „kapesníky“ jsou plněné pikantním masem, olivami a bylinkami a pečené do zlatavého těsta. Skvělý pokrm pro celou rodinu nebo jako občerstvení na večírku. Jistě si je zamilujete!
Suroviny:
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g oliv bez pecek
- 1 rajče
- 1 paprika
- sůl, pepř, kmín, paprika
- listové těsto
Postup:
- Na pánvi orestujeme na másle nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nasekané maso a restujeme, dokud maso není prohřáté.
- Přidáme nakrájená rajče, papriku a olivy a restujeme do měkka.
- Ochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou podle chuti.
- Listové těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka a naplníme masovou směsí.
- Zabalíme do tvaru půlměsíce a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou empanadas zlatavé.
- Podáváme teplé.