24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyprahlé a chrumkavé empanadas plněné šťavnatými masai a sladkou kukuřicí jsou oblíbeným jídlem v Latinské Americe. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné empanadas doma!
Suroviny
- 300g hladké mouky
- 150g másla
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 1 plechovka kukuřice
- 2 lžíce másla na osmažení
- 1 cibule nakrájená na kostky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 200g masaí (sýr)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s máslem a solí do drobivé konzistence. Přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Rozpálíme máslo na pánvi a osmahneme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme kukuřici a pokračujeme v přípravě asi 5 minut. Na závěr přidáme nastrouhaný masaí (sýr) a necháme ho na pánvi jen krátce povolit.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme placky. Na každou placku dáme lžíci náplně a uzavřeme do tvaru kapesníčků.
- Empanadas pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
- Po vychladnutí můžeme podávat s omáčkou dle chuti. Dobrou chuť!