18. 9. 2024
Autor: Stanislav Urban
Empanadas s hovězím masem a cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradičních empanadas s naším jednoduchým receptem na empanadas s hovězím masem a cibulí! Tyto křupavé kapesní pečivo plné šťavnatého hovězího masa a aromatické cibule jsou ideální jako předkrm, svačina nebo pohodlné jídlo na cesty. Naučte se, jak připravit dokonalé empanadas doma s pomocí našeho podrobného návodu, který vás provede každým krokem od přípravy těsta až po plnění a pečení. Přineste kus Latinské Ameriky do své kuchyně a stále si získávejte srdce svých blízkých skvělými chutěmi!

Suroviny

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 velké cibule, nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 balení hotového těsta na empanadas, nebo domácí těsto
  • 100 ml hovězího vývaru
  • Volitelně čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu
  • 1 vejce, rozšlehané (pro potření těsta)

Postup

  1. Ve velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte nasekaný česnek, mletou papriku a kmín, a restujte další 2 minuty pro uvolnění aromat.
  3. Přidejte mleté hovězí maso, sůl a pepř. Vařte, dokud maso není dobře propečené, rozdrcené a většina tekutiny se vyvařila, obvykle asi 10 minut.
  4. Přilijte hovězí vývar a nechte mírně sýct, dokud nevětšina tekutiny neodpaří a směs bude vlhká, ale ne příliš mokrá.
  5. Mezitím si připravte těsto na empanadas. Pokud používáte hotové kruhy, rozbalte je. Pokud připravujete těsto doma, vyválejte ho a vykrojte kruhy o průměru asi 10-12 cm.
  6. Předehřejte troubu na 190°C.
  7. Na každý kus těsta cca na střed kladěte lžíci masové směsi. Skládejte těsto přes plnění a pečlivě okraje utěsněte prsty nebo vidličkou.
  8. Potřete rozšlehaným vejcem každé empanadu, což pomůže získat zlatavou kůrku po upečení.
  9. Pečte empanadas asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  10. Hotové empanadas podávejte teplé, případně ozdobené čerstvým koriandrem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *