4. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na empanadas s hovězím masem je stoprocentním vítězem, kterým ohromíte svou rodinu a přátele. Těsto je křupavé, maso jemné a chuťově bohaté díky dokonale promíchaným ingrediencím. S tímto receptem si připravíte chutné a lahodné empanadas, které rozhodně nesmíte nevyzkoušet.

Suroviny

  • 300 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 200 g listového těsta
  • 1 vejce

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte, dokud nebude maso zezlátlé zvenku.
  3. Přidejte sladkou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Zavařte pánvi a nechte maso dusit při nízké teplotě asi 20 minut, dokud není měkké a dochucené.
  5. Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  6. Připravte si listové těsto. Na řezné prkno rozprostřete listové těsto a vyřízněte z něj kolečka přibližně o velikosti dlaně.
  7. Do každého kolečka dejte lžíci nadílky s hovězím masem a pečlivě je zavřete – vytvořte poloměsíček a okraje spojte prsty nebo pomocí vidličky.
  8. Pokládejte empanadas na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Vejcem potřete vrchní stranu empanadas a v troubě pečte asi 20 minut, dokud nebudou zlatě hnědé.
  10. Podávejte teplé. Můžete je doplnit zeleninovým salátem nebo guacamole.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *