12. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de masa frola
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas de masa frola jsou tradiční argentinské sladké pečivo plněné ovocnými nebo krémovými náplněmi. Tento recept nabízí skvělou kombinaci křehkého, máslového těsta a sladké, aromatické náplně. Objevte, jak jednoduše můžete připravit tyto lahodné empanaditas a užijte si autentickou chuť Argentiny přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • ¼ hrnku cukru
  • 125 g studeného másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrst strouhané citronové kůry
  • 600 g marmelády podle vlastního výběru (nejlepší je švestková nebo meruňková)
  • Cukr na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr.
  2. Přidejte studené máslo a vpracujte ho do suchých ingrediencí, dokud nevznikne drobivá konzistence.
  3. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Zamíchejte, dokud se vše spojí a vytvoří se těsto.
  4. Těsto rozdělte na dvě části a každou zabalte do potravinářské fólie. Nechte asi 30 minut odpočívat v lednici.
  5. Mezitím si předehřejte troubu na 180°C a připravte plech s pečícím papírem.
  6. Na pomoučené válci rozválejte první část těsta na tenký plát.
  7. Vložte plát těsta na připravený plech.
  8. Rozdělte marmeládu na polovinu a nanesete ji na rozvalené těsto.
  9. Opakujte stejný proces s druhou částí těsta a zbylou marmeládou.
  10. Pokryjte vrchní vrstvu těsta proužky zjednodušujícího tvaru jako ještěrka nebo mřížka.
  11. Posypte cukrem.
  12. Pečte empanady v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
  13. Nechte vychladnout a nakrájejte na malé čtverečky nebo trojúhelníky.
  14. Podávejte jako přílohu nebo dezert.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *