31. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de masa frita
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas de masa frita – tradiční lahůdka z Latinské Ameriky

Chcete ochutnat autentickou lahůdku z Latinské Ameriky? Vyzkoušejte empanady de masa frita! Tato chutná a sýtá jídlo je oblíbené po celém regionu a vášnivě se podává na oslavách a rodinných setkáních.

Empanady jsou plněné kapsičky z křupavě smaženého těsta, které jsou naplněné rozmanitou náplní. Můžete si vybrat z mnoha možností, jako například masová směs s hovězím nebo kuřecím masem, pikantní salsou či zeleninovou variantou. Každá empanada má jedinečnou kombinaci chutí, která uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Tento recept pro empanady de masa frita je jednoduchý a srozumitelný pro každého. Připravte si těsto základních ingrediencí, jako je mouka, sůl a máslo, a potom ho rozválejte na tenké placky. Následně přidejte svoji oblíbenou náplň, přeložte těsto a uzavřete empanadu. Poté ji stačí jen smažit v rozpáleném oleji, dokud nezíská zlatohnědou barvu.

Servírujte empanady de masa frita jako předkrm, hlavní jídlo nebo dokonce jako svačinu. Tato lahůdka jistě potěší vaše chuťové buňky a přinese vám trochu exotických chutí do domácí kuchyně.

Vyzkoušejte tento recept na empanady de masa frita a připravte si pochoutku, která vám otevře dveře do světa kulinářských lahůdek Latinské Ameriky. Buďte kreativní s náplními a přizpůsobte si empanady svému vkusu. Bon appétit!

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 g studeného másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 šálku studené vody
  • olej na smažení
  • náplň dle vlastního výběru (např. mleté maso, sýr, zelenina, atd.)

Postup

  1. V míse smíchejte mouku a sůl.
  2. Přidejte studené máslo na kostičky a vpracujte ho do mouky, dokud nevznikne drobivá konzistence.
  3. Přidejte cukr a postupně přilévejte studenou vodu. Míchejte, dokud se těsto nedá zpracovávat.
  4. Vytvořte z těsta kulatý tvar, zabalte ho do potravinové folie a dejte do lednice na 30 minut odpočinout.
  5. Na pomoučeném vále rozvaľkajte těsto na tenkou placku. Vykrájejte kolečka velikosti dle vlastního uvážení.
  6. Na každé kolečko dejte náplň dle vlastní chuti a pak přeložte napůl, aby vznikl půlměsíc.
  7. Okraje empanady hustě přitlačte prsty nebo vidličkou, aby se náplň nevysypala během smažení.
  8. V hlubokém hrnci zahřejte dostatek oleje a na středním plameni smažte empanady z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  9. Vyjměte z oleje a nechte na papírovém ubrousku odkapat přebytečný tuk.
  10. Servírujte empanadas ještě teplé jako hlavní jídlo nebo svačinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *