2. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de masa fina
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas de masa fina“ jsou tradiční argentinské pečené koláče plněné chutnou masovou směsí. Připravené s jemným těstem, tyto lahodné empanady jsou oblíbenou pochoutkou mezi milovníky argentinské kuchyně. Dopřejte si jejich sladkou a slanou variantu a objevte autentickou chuť Jižní Ameriky.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g studeného másla
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 4 lžíce studené vody
  • 400 g náplně dle vlastního výběru (např. mleté maso, sýr, zelenina)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte mouku se solí.
  2. Přidejte studené máslo a prsty ho rozdrobte s moukou, dokud nevznikne drobivá směs.
  3. Přidejte vejce a vodu a hněťte těsto, dokud se nespojí. Případně přidejte více vody, pokud je těsto suché, nebo více mouky, pokud je těsto příliš lepkavé.
  4. Když je těsto hladké a nelepí se na ruce, vytvarujte z něj gule a zakryjte fólií. Nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut.
  5. Mezitím si připravte náplň – například na pánvi osmahněte mleté maso, přidejte nakrájenou zeleninu a dochuťte solí a pepřem. Nechte vychladnout.
  6. Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na menší kousky. Každý kousek vyválejte na tenkou placku.
  7. Na jednu polovinu placky dejte lžíci náplně. Poté přeložte druhou polovinou a okraje dobře slepte.
  8. Smažte empanadas na oleji z obou stran do zlatova.
  9. Hotové empanadas nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *