26. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si naše lahodné empanadas de carne a la criolla recept, který vás okouzlí typickou argentinskou chuťí. Skvělá kombinace masa, cibule, papriky a oliv v křehkém těstě je připravena okamžitě zvednout náladu vašim chuťovým buňkám. Nechte se unést tímto tradicí plnou chutí a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 rajčeto, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- hotové kynuté těsto na knedlíky
- rajský protlak
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezměkne.
- Přidáme papriku, rajčeto, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut, než je směs hotová.
- Těsto na knedlíky rozdělíme na menší kousky a vyválíme do tenkých placků.
- Do středu každého placku dáme lžíci masa a složíme na půl, aby vznikl trojúhelník. Okraje uzavřeme a stiskneme vidličkou.
- Empanadas smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Po upečení podáváme s rýží nebo salátem a zakápneme rajčatovou omáčkou.