6. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de carne
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas de carne jsou lahodné argentinské samozřejmě! Tento recept vám poskytne krok za krokem všechny potřebné informace pro přípravu těchto lahodných a chutných empanadas. Plněné pikantní a sladkou masovou směsí a zabaleny do křupavé vrstvy těsta, budou tyto empanadas bezpochyby oslnit vaše chuťové pohárky. Připravte si toto argentinské jídlo jako předkrm nebo hlavní chod a užijte si autentickou chuť Jižní Ameriky!

Empanadas de carne

Suroviny:

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 1 rajče, nakrájené na drobné kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 60g oliv bez pecek, nasekaných
  • 200g lívanečkového těsta

Postup:

  1. Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a rajče a nechte vařit asi 5 minut, dokud není zelenina měkká.
  3. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte mletou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a vařte ještě 5 minut.
  5. Odstavte směs z tepla a přidejte nakrájené olivy. Promíchejte tak, aby byly olivy rovnoměrně rozloženy.
  6. Rozdělte lívanečkové těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
  7. Na každou placku položte lžíci masa a uzavřete empanadu, tak aby vnitřek byl zcela zakrytý.
  8. Pokládejte empanadas na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Předehřejte troubu na 180 stupňů C a pečte empanadas asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
  10. Podávejte teplé a můžete je doplnit omáčkou nebo salátem podle svého výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *