17. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Empanadas de carne jsou tradiční argentinské jedlých kapesníčeky plněné chutnou masovou směsí. Tento recept přináší krok za krokem návod na přípravu těsta i náplně. Vyzkoušejte si doma tento lahodný pokrm, který si zamilujete na první kousnutí!
Suroviny:
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 rajče, nasekané na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého sladkého papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
- 1 balíček listového těsta
- 1 vejce, rozšlehané, na potření
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme česnek a papriku a dusíme několik minut, dokud se zelenina změkne.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud ztratí růžovou barvu.
- Přidáme rajče, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř. Dobře promícháme a dusíme dalších 5-10 minut, než se všechny chutě propojí.
- Těsto na empanady rozválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru asi 10-12 cm.
- Na střed každého kolečka těsta dáme lžíci masové směsi a okraje kolečka pečlivě sevřeme, takže vznikne poloměsíček. Okraje můžeme případně i promáčknout vidlemi, aby se lépe držely pohromadě.
- Empanadas přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nebudou empanady zlatavě hnědé.
- Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako předkrm.