20. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas con carne ajiaco.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné empanadas s nádivkou z masa ajiaco. Tyto lahodné empanadas jsou plné chuti a určitě si je zamilujete. Sledujte jednoduchý postup a připravte si je doma!

Suroviny

  • 400g hovädzie mäso (najlepšie mleté)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička koriandru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 balenia listového cesta

Postup

  1. Na panvici opražíme cibuľu, papriku a cesnak, kým cibuľa nezhnedne.
  2. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho dozlatista.
  3. Pridáme korenie, papriku a soľ a necháme chvíľu povariť.
  4. Zmiešame obsah panvice dohladka a necháme vychladnúť.
  5. Rozvaľkáme listové cesto na tenké plátky a nakrájame ho na menšie kruhy.
  6. Na každý cesto kruh dáme lyžičku mäsovej zmesi a uzavrieme ho do polmesiaca.
  7. Okraje cesto stlačíme vidličkou, aby sa empanada nepreháňala.
  8. Položíme empanadas na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pred pečením empanadas potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  10. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nezhnednú.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *