4. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné argentinské empanadas, tradiční masové lívance plné šťavnatého mletého masa a osvěžující zeleniny. Tento recept vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí a jednoduchým postupem přípravy. Buďte sveřepí kulinářští mistři a připravte si tyto lahodné argentinské pokrmy doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 450g listového těsta
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájenou papriku.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a promícháme s kmínem, solí a pepřem.
- V misce smícháme maso s vejci a necháme odstát.
- Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
- Na každé kolečko dáme lžičku masa a uzavřeme empanadu, okraje spojíme pomoci vidličky.
- Položíme empanady na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.