21. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas argentinas s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné argentinské empanadas plné bohaté masové nádivky. Tento křupavý a chutný pokrm se stane oblíbenou volbou pro celou rodinu, ať už na večeři nebo jako občerstvení. Sledujte recept a vytvořte si své vlastní dobroty plné argentinského kouzla.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika (červená nebo žlutá)
  • 1 rajče
  • olivový olej
  • sůl, pepř, paprika, kmín
  • těsto na empanadas (můžete si připravit domácí nebo koupit hotové)
  • 1 vejce (na potření)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte mleté maso a důkladně osmahněte.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené rajče a dochuťte solí, pepřem, paprikou a kmínem.
  4. Nechejte nádivku vychladnout.
  5. Rozválejte těsto na empanadas a vykrájejte z něj kruhy.
  6. Na každý kruh dejte lžíci nádivky a zavřete je do tvaru půlměsíce.
  7. Okraje empanadas přehněte a zatlačte vidličkou.
  8. Vaječným bílkem potřete empanadas a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
  9. Podávejte teplé a můžete je doplnit pikantní omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *