7. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Egyptský plněný listový chléb
zdroj: Recepty 24/7

Egyptský plněný listový chléb je lahodná a jednoduchá egyptská delikatesa, která se snadno připravuje doma. Tenké pláty listového těsta jsou naplněny směsí rozmačkaných brambor, sýrem, bylinkami a kořením. Poté se chléb peče do zlatova a podává se teplý s jogurtem či omáčkou. Vyzkoušejte tento autentický egyptský recept a přenesete se chuťovými pohárky do starověkého Egypta.

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobno)
  • 2 stroužky česneku (přepuštěné)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku vody

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud není zevnitř uvařené a zevnitř růžové.
  3. Přidejte mletý koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a smažte dalších pár minut, dokud se koření dobře nepromísí s masem.
  4. Přidejte vodu a vařte směs asi 10 minut, nebo dokud se většina tekutiny neodpaří.
  5. Na listovém těstě rozprostřete vrstvu kuřecí směsi a srolujte ho do podoby válečku.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud listové těsto nezezlátne a nezesuší.
  7. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *