28. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Egyptský hummus s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční egyptský hummus s cizrnou! Jeho bohatá a hladká konzistence se skvěle hodí k chlebu, zelenině nebo jako pomazánka. Inspirujte se egyptskou kuchyní a uvařte si tento chutný hummus dnes!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón (šťáva)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si oloupeme a prolisujeme česnek.
  2. Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat.
  3. V mixéru smícháme cizrnu, tahini pastu, prolisovaný česnek, šťávu z citrónu, mletý kmín a papriku.
  4. Při mixování postupně přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
  5. Ochuťujeme solí a pepřem podle chuti.
  6. Hummus přendáme do misky, přilijeme trochu olivového oleje, poprášíme mletou paprikou a posypeme nasekanou petrželkou.
  7. Podáváme s křupavými pečivovými tyčinkami nebo zeleninovým crudités.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *