28. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční egyptský hummus s cizrnou! Jeho bohatá a hladká konzistence se skvěle hodí k chlebu, zelenině nebo jako pomazánka. Inspirujte se egyptskou kuchyní a uvařte si tento chutný hummus dnes!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón (šťáva)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si oloupeme a prolisujeme česnek.
- Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat.
- V mixéru smícháme cizrnu, tahini pastu, prolisovaný česnek, šťávu z citrónu, mletý kmín a papriku.
- Při mixování postupně přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
- Ochuťujeme solí a pepřem podle chuti.
- Hummus přendáme do misky, přilijeme trochu olivového oleje, poprášíme mletou paprikou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s křupavými pečivovými tyčinkami nebo zeleninovým crudités.