15. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objete kouzlo egyptské kuchyně s naším receptem na Egyptský chléb s fazolemi! Jednoduchý, výživný a plný chutí, tento recept je ideální pro každého, kdo hledá zdravou a rychlou večeři. Dozvíte se, jak připravit autentický egyptský chléb a jaké fazole použít pro nejlepší výsledek. Připravte si tento tradiční pokrm, který osloví celou rodinu. Zahřejte svou kuchyni exotikou Severní Afriky ještě dnes!
Suroviny
- 1 plechovka vařených fazolí (cizrna, červené fazole, apod.)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- Špetku cayenne pepře
- Sůl a černý pepř dle chuti
- Olivový olej
- 4 velké pita chleby
Postup
- Na středně velké pánvi na středním ohni zahřejte lžíci olivového oleje.
- Do pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezačnou mírně zlatět.
- Přidejte rajčatový protlak a koření (koriandr, kmín, paprika, cayenne pepř), dobře promíchejte a nechte chvíli smažit, aby se uvolnily chutě koření.
- Přidejte dobře opláchnuté fazole, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte na pánvi pár minut, dokud se směs neprohřeje a nespojí chutě.
- Mezitím předehřejte pita chleby dle instrukcí na obalu.
- Rozkrojte pita chleby na poloviny a každou z nich naplňte horkou směsí fazolí.
- Servírujte ihned. Chléb s fazolemi můžete podávat s čerstvou zeleninou nebo jogurtem.