15. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Egyptský chléb s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Objete kouzlo egyptské kuchyně s naším receptem na Egyptský chléb s fazolemi! Jednoduchý, výživný a plný chutí, tento recept je ideální pro každého, kdo hledá zdravou a rychlou večeři. Dozvíte se, jak připravit autentický egyptský chléb a jaké fazole použít pro nejlepší výsledek. Připravte si tento tradiční pokrm, který osloví celou rodinu. Zahřejte svou kuchyni exotikou Severní Afriky ještě dnes!

Suroviny

  • 1 plechovka vařených fazolí (cizrna, červené fazole, apod.)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky papriky
  • Špetku cayenne pepře
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • Olivový olej
  • 4 velké pita chleby

Postup

  1. Na středně velké pánvi na středním ohni zahřejte lžíci olivového oleje.
  2. Do pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezačnou mírně zlatět.
  3. Přidejte rajčatový protlak a koření (koriandr, kmín, paprika, cayenne pepř), dobře promíchejte a nechte chvíli smažit, aby se uvolnily chutě koření.
  4. Přidejte dobře opláchnuté fazole, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte na pánvi pár minut, dokud se směs neprohřeje a nespojí chutě.
  5. Mezitím předehřejte pita chleby dle instrukcí na obalu.
  6. Rozkrojte pita chleby na poloviny a každou z nich naplňte horkou směsí fazolí.
  7. Servírujte ihned. Chléb s fazolemi můžete podávat s čerstvou zeleninou nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *