2. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste vytvořit chutný a exotický egyptský chléb s bylinkami přímo u vás doma! Tento jednoduchý recept vám umožní poznat bohatou kulturu a tradiční chuť Egypta. Vyměňte obvyklé chlebové placky za lahodný egyptský chléb nasycený bylinkami, který si zamilují i vaši blízcí. S jemnou vůní zázvoru, koriandru a dalších speciálních ingrediencí chléb určitě potěší každého milovníka gastronomie.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sušených bylinek (např. bazalka, oregano, majoránka)
- 300 ml teplé vody
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl, cukr a sušené bylinky.
- Přidejte teplou vodu a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Zabalte těsto do utěrky a nechte ho kynout asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Zahřejte troubu na 200 °C.
- Těsto překlopte na pomoučený povrch a lehce ho prohněťte.
- Formujte chléb dle vlastního přání (kulatý, válcový, věneček, atd.) a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Pokud chcete, můžete chléb potřít vodou a posypat dalšími bylinkami.
- Pečte chléb ve vyhřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud není zlatavě hnědý a zvenku tvrdý.
- Nechte chléb vychladnout na mřížce a pak si ho můžete vychutnat.