3. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Egyptský chléb Aish Baladi je tradiční, křupavý chléb, který se vyrábí v Egyptě. Tento chléb je známý svou jednoduchostí a dokonale se hodí k různým druhům jídel. Připravit ho není nijak složité a jeho aroma a chuť vás ohromí. Vyrobte si domácí Egyptský chléb Aish Baladi a přenesete se do exotických kulinářských zážitků.
Suroviny:
- 500 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička suchého droždí
- 300 ml teplé vody
Postup:
- V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
- Přidejte suché droždí a promíchejte.
- Po částech přilévejte teplou vodu a hněťte těsto dohromady, dokud není hladké a elastické.
- Na pomoučené válci vyválejte těsto na placku tloušťky asi 1 cm.
- Zahřejte pánev na střední teplotu a přendávejte placku do pánve.
- Pečte chléb asi 3-4 minuty z každé strany, dokud není zlatavý a dobře propečený.
- Hotový chléb přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
- Podávejte jako přílohu ke kari, salátům nebo obloženým chlebům.