27. 9. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Egyptské kofta z mletého masa
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutě starověkého Egypta s naším receptem na Egyptské kofta z mletého masa. Jedná se o tradiční jídlo plné bylinek a koření, které si zamilujete. Naučte se, jak připravit tyto aromatické masové kuličky, které jsou dokonalou kombinací jehněčího a hovězího masa, obohacené o cibuli, česnek, kmín a další koření. Ideální na rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Podávejte s čerstvým pita chlebem a tahini omáčkou pro autentický zážitek. Klikněte pro kompletní recept a tipy na servírovaní!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího nebo jehněčího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce čerstvého petrželového listu, nasekaného
  • 2 lžíce jemně nasekané máty
  • Limonová šťáva
  • Olivový olej pro smažení

Postup

  1. Do velké mísy vložte mleté maso.
  2. Přidáte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, koriandr, kmín, skořici, kajenský pepř, sůl a černý pepř.
  3. Do směsi přimíchejte nasekanou petržel a mátu.
  4. Všechno dobře promíchejte (nejlépe rukama), abyste zajistili rovnoměrné rozložení koření a bylin.
  5. Z masa tvarujte podlouhlé koule nebo „kuřátky“ a lehce je stlačte, aby měly tvar koft.
  6. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kofty na něm opékejte z každé strany dozlatova, celkem asi 3–4 minuty na stranu.
  7. Po upečení kofty pokapejte limetovou šťávou.
  8. Podávejte s plackami, čerstvými zeleninovými saláty nebo jako součást dalších jídel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *