26. 1. 2025
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Egypta s tímto autentickým receptem na egyptské kofta s rýží! Tento tradiční pokrm kombinuje kořeněné masové kuličky s aromatickou rýží a přináší do vaší kuchyně exotickou chuť Blízkého východu. Naučte se, jak připravit kofta krok za krokem a zjistěte tipy na perfektní koření a přílohy. Ideální recept pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti. Připravte si egyptské kofta s rýží a nechte se unést vůněmi a chutěmi Egypta!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1/2 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého korandru
- 1/2 lžičky mletého skořicového prášku
- 1/4 lžičky skořicového prášku
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky sůl
- Špetka kajenského pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
Postup
- Smíchejte mleté hovězí maso s cibulí, česnekem, petrželkou, kmínem, korandrem, skořicí, paprikou, solí a kajenským pepřem.
- Vypracujte maso ručně, dokud nejsou všechny ingredience dobře spojeny.
- Vytvarujte z masa dlouhé, asi 10 cm kuličky.
- Zahřejte olej v pánvi na střední teplotě a přidejte koftas.
- Opékejte ze všech stran dozlatova a do křupava, přibližně 10–15 minut.
- Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Garnýrujte gotovanými koftas čerstvou petrželkou a podávejte s horkou rýží.