7. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný eggplant plov s jehněčím masem. Tato tradiční středoasijská pokrm kombinuje šťavnaté plátky lileku s jemným jehněčím masem a kořením, které vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Připravte si ho doma podle našeho receptu a překvapte své blízké neotřelým jídlem plným exotických vůní.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 2 lilek, nakrájené na plátky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek rýže
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme jehněčí maso, dokud není zlatavé. Odložíme stranou.
- V hrnci orestujeme cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
- Přidáme nakrájené lilky a vaříme asi 5 minut.
- Přidáme rýži a promícháme.
- Přilijeme kuřecí vývar a přidáme kmín, kurkumu, sůl a pepř.
- Vše vaříme doměkka, asi 15-20 minut.
- Přidáme osmažené jehněčí maso a opět promícháme.
- Pokryjeme poklicí a necháme pár minut odstát.
- Servírujeme a můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo smetanou.