7. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Eggplant plov s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný eggplant plov s jehněčím masem. Tato tradiční středoasijská pokrm kombinuje šťavnaté plátky lileku s jemným jehněčím masem a kořením, které vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Připravte si ho doma podle našeho receptu a překvapte své blízké neotřelým jídlem plným exotických vůní.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 lilek, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek rýže
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme jehněčí maso, dokud není zlatavé. Odložíme stranou.
  2. V hrnci orestujeme cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
  3. Přidáme nakrájené lilky a vaříme asi 5 minut.
  4. Přidáme rýži a promícháme.
  5. Přilijeme kuřecí vývar a přidáme kmín, kurkumu, sůl a pepř.
  6. Vše vaříme doměkka, asi 15-20 minut.
  7. Přidáme osmažené jehněčí maso a opět promícháme.
  8. Pokryjeme poklicí a necháme pár minut odstát.
  9. Servírujeme a můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *