18. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Džudžeh kebab
zdroj: Recepty 24/7

Džudžeh kebab je tradiční íránské jídlo, které je oblíbené po celém světě. Tento recept vám ukáže, jak připravit šťavnaté a lahodné kebaby doma. Sušené švestky, jogurt a aromatické koření dodávají tomuto jednoduchému jídlu výjimečnou chuť. Připravte se na neodolatelný zážitek plný vůní a chutí. Sledujte tento recept a vybavte se špízy a grilem, abyste si mohli vychutnat autentickou íránskou specialitu přímo u vás doma.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z 1 citronu
  • strouhaná citronová kůra (z 1 citronu)
  • špízy na grilování

Postup:

  1. Na začátku připravte marinádu. Ve velké míse smíchejte jogurt, olivový olej, strouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu a všechny mleté koření. Promíchejte dobře, dokud nedostanete hladkou pastu.
  2. Nasekejte jehněčí maso na menší kousky a dejte ho do marinády. Nechte maso odležet v marinádě nejlépe přes noc, aby se všechny příchutě dobře propojily.
  3. Před grilováním si připravte špízy. Namáčejte je do vody, aby se nepřipálily na grilu.
  4. Na střídavě špízy naběrejte kousky marinovaného masa a cibule. Při navlékání špízů střídejte maso s cibulí pro lepší chuťový zážitek.
  5. Před grilováním špízy osolte a opepřete podle své chuti.
  6. Na rozpáleném grilu grilujte špízy s jehněčím masem a cibulí, dokud maso není propečené a cibule nejsou zlatě hnědé. Občas je překlopte, aby se zpracovaly ze všech stran.
  7. Servírujte džudžeh kebab ještě teplý se salátem a plátkem citronu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *