9. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou dýňovou polévku s rýží, která zahřeje vaše chuťové buňky na chladné podzimní dny. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší celou rodinu. Občas se trochu chutná polévkové těsto s kousky dýně a rýže je přesně to, co potřebujete k dobru.
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek nahrubo nakrájených brambor
- 1 l zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku rýže
- olej na smažení
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou dýni a brambory, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka.
- Přidáme rýži a vaříme, dokud není rýže uvařená.
- Nakonec polévku osolíme, opepříme a můžeme dochutit oreganem.