21. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou recepturu na dýňovou polévku s mátou, která spojuje sladkou chuť dýně s osvěžující mátou. Tato polévka je ideální pro chladné dny a je plná vitamínů a antioxidantů. S ní si dopřejete lahodný a zdravý oběd nebo večeři. Nenechte si tento recept ujít!
Suroviny:
- 1 menší dýně hokaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambora
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá mátová nať
Postup:
- Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Bramboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozpálte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte dýni, bramboru, mletý kmín a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše vařte do změknutí zeleniny.
- Mixérem rozmixujte polévku na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s čerstvou mátovou natí a můžete ozdobit mátovými lístky.