21. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Dýňová polévka s mátou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou recepturu na dýňovou polévku s mátou, která spojuje sladkou chuť dýně s osvěžující mátou. Tato polévka je ideální pro chladné dny a je plná vitamínů a antioxidantů. S ní si dopřejete lahodný a zdravý oběd nebo večeři. Nenechte si tento recept ujít!

Suroviny:

  • 1 menší dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá mátová nať

Postup:

  1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Bramboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. V hrnci rozpálte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem.
  5. Přidejte dýni, bramboru, mletý kmín a zalijte zeleninovým vývarem.
  6. Vše vařte do změknutí zeleniny.
  7. Mixérem rozmixujte polévku na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte s čerstvou mátovou natí a můžete ozdobit mátovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *