11. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou dýňovou polévku s masem, která je plná chutí a zdravých ingrediencí. Tato tradiční receptura je jednoduchá na přípravu a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou polévku a dopřejte si skvělou chuť plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 menší dýně (cca 1 kg)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g hovězího masa na kosti
- 3 brambory
- lžíce oleje
- lžíce másla
- litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Dýni oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a opékejte, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou dýni a brambory a zalijte vývarem.
- Vše vařte do měkka, asi 20-30 minut.
- Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.