11. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dýňová polévka s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou dýňovou polévku s masem, která je plná chutí a zdravých ingrediencí. Tato tradiční receptura je jednoduchá na přípravu a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou polévku a dopřejte si skvělou chuť plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 menší dýně (cca 1 kg)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g hovězího masa na kosti
  • 3 brambory
  • lžíce oleje
  • lžíce másla
  • litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Dýni oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  4. Přidejte na kostky nakrájené maso a opékejte, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte nakrájenou dýni a brambory a zalijte vývarem.
  6. Vše vařte do měkka, asi 20-30 minut.
  7. Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *