4. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Dýňová polévka s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Dýňová polévka s kozím sýrem – recept plný přírodních chutí a výživy. V této lahodné polévce se spojuje sladká chuť dýně s krémovou texturou kozího sýru. Skvělá volba pro vegetariány i ty, kteří hledají zdravé a vydatné jídlo. Připravte si tuto výživnou polévku, která vás zahřeje v chladných dnech a dodá vám energii.

Suroviny

  • 1 kg dýně
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g kozího sýra
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • žlutá cibulka (na zdobení)

Postup

  1. Dýni oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  5. Přidejte dýni a brambory a chvíli restujte.
  6. Přidejte zeleninový vývar, smetanu na vaření a kozí sýr. Osolte, opepřete a přidejte mletou sladkou papriku.
  7. Vše dobře promíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, dokud nejsou ingredience měkké.
  8. Polévku rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru nebo tyčového mixéru.
  9. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a na něm orestujte na kolečka nakrájenou žlutou cibulku, kterou použijete jako ozdobu pro hotovou polévku.
  10. Polévku podávejte ozdobenou orestovanou žlutou cibulkou a doporučuji s kouskem čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *