21. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dýňová kari polévka s kuřecím.
zdroj: Recepty 24/7

Smažená dýňová kari polévka s kuřecím masem je zahřívající a lahodná varianta tradičního indického jídla. Připravte si tuto aromatickou polévku plnou exotických koření a lahodných ingrediencí a dopřejte si jedinečný chuťový zážitek. Sledujte náš recept a připravte si chutnou dýňovou kari polévku doma!

Suroviny

  • 1 menší dýně
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 g kuřecího masa
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte dýni na menší kousky.
  2. Na rozehřátém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte kari koření a krátce restujte.
  3. Přidejte nakrájenou dýni a smažte ji s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  4. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte dýňovou směs asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
  5. Přidejte kokosové mléko a nechte chvíli provařit. Poté polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
  6. V další pánvi si osmažte nakrájené kuřecí maso na kostičky. Přidejte ho do polévky a nechte chvíli prohřát.
  7. Hotovou polévku podávejte s křupavým chlebem nebo plackami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *