21. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Smažená dýňová kari polévka s kuřecím masem je zahřívající a lahodná varianta tradičního indického jídla. Připravte si tuto aromatickou polévku plnou exotických koření a lahodných ingrediencí a dopřejte si jedinečný chuťový zážitek. Sledujte náš recept a připravte si chutnou dýňovou kari polévku doma!
Suroviny
- 1 menší dýně
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- 200 g kuřecího masa
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte dýni na menší kousky.
- Na rozehřátém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte kari koření a krátce restujte.
- Přidejte nakrájenou dýni a smažte ji s cibulí a česnekem asi 5 minut.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte dýňovou směs asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
- Přidejte kokosové mléko a nechte chvíli provařit. Poté polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
- V další pánvi si osmažte nakrájené kuřecí maso na kostičky. Přidejte ho do polévky a nechte chvíli prohřát.
- Hotovou polévku podávejte s křupavým chlebem nebo plackami. Dobrou chuť!