6. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný recept na dušený vepřový plátek s jemným bramborovým pyré. Tento výtečný pokrm je skvělou volbou pro vaši rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost. Sledujte jednoduchý postup a připravte si chutnou kombinaci měkkého masa a krémové bramborové kaše, která potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 500g vepřového plátka
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájenou mrkev.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové plátky a osmahneme z obou stran.
- Přidáme majoránku, kmín, sůl, pepř a zalijeme trochou vody.
- Necháme dusit na mírném ohni alespoň 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Mezitím uvaříme brambory do měkkého, scedíme a rozmixujeme na hladké pyré.
- Servírujeme dušený vepřový plátek s bramborovým pyré a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou.