14. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Dušené vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné dušené vepřové ​s domácím knedlíkem.⁣ Tato tradiční česká ‌pokrm ⁢je ​plný chutí a vůní, které potěší každého gurmána. S ‍námi si⁣ snadno připravíte skvělou a sytou⁢ večeři pro celou rodinu. Zkuste tento recept ještě ⁢dnes!‍

Suroviny

  • 500 g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ​lžíce hladké mouky
  • 200 ml ⁣vývaru
  • 200 ml smetany
  • sůl, pepř, ‍majoránka, kmín

Postup

  1. Maso nakrájejte na ⁢menší kousky. Osolte, opepřete​ a osmažte na oleji do zlatova.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli ‌a prolisovaný česnek ‌a restujte do měkka.
  3. Přisypte hladkou mouku a za občasného míchání zprudka osmažte.
  4. Postupně přilévejte vývar a smetanu, aby se vytvořila hustá omáčka.
  5. Přidejte majoránku, kmín ⁣a‌ vařte na mírném ohni asi 1 hodinu,‌ dokud není maso měkké.
  6. Servírujte s domácími houskovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *