14. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné dušené vepřové s domácím knedlíkem. Tato tradiční česká pokrm je plný chutí a vůní, které potěší každého gurmána. S námi si snadno připravíte skvělou a sytou večeři pro celou rodinu. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
- 200 ml smetany
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a osmažte na oleji do zlatova.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do měkka.
- Přisypte hladkou mouku a za občasného míchání zprudka osmažte.
- Postupně přilévejte vývar a smetanu, aby se vytvořila hustá omáčka.
- Přidejte majoránku, kmín a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
- Servírujte s domácími houskovými knedlíky.