10. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Noste své chuťové pohárky na zážitek plný výrazných chutí s naším receptem na dušené maso s pikantní omáčkou! Tento výtečný pokrm je připravený s láskou a plný jemně dochuceného masa, k němuž přidáváme omáčku s příjemnou pikantní chutí. Budete nadšeni z perfektně změklého masa a výrazného aroma, které se rozlévá po vaší kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unášet požitkem v každém soustu!
Suroviny
- 500 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky (červená a zelená)
- 400 g rajčat (krátce povařená a oloupaná), nebo plechovka rajčat
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- V hrnci rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme maso, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek.
- Přidáme na tenké proužky nakrájené papriky a dusíme, dokud se zelenina zjemní.
- Přidáme koření (chilli, kmín, sladkou papriku) a promícháme. Přidáme i povařená rajčata nebo rajčatovou omáčku.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Přikryjeme hrnec a necháme dusit na mírném ohni zhruba 30 minut, dokud není maso měkké a omáčka zhoustne.
- Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti. Servírujeme s rýží nebo knedlíky.