24. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Dušená telecí výpečka
zdroj: Recepty 24/7

Dušená telecí výpečka je lahodné⁤ jídlo připravené z kvalitního telecího masa, které je neuvěřitelně jemné a šťavnaté. Recept kombinuje klasickou metodu dušení s bohatými chutěmi a ​aromatickými kořením. Telecí výpečka se pomalu dusí vývaru s cibulí, česnekem a dalšími vybranými bylinkami, což přináší dokonalou příchuť šťavnatému masu. Výsledkem je nádherně měkké a chuťově⁤ bohaté jídlo, které se skvěle hodí jako hlavní chod na rodinnou oslavu či romantickou večeři. Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na dušenou telecí výpečku, neváhejte a vyzkoušejte tohle lahodné jídlo ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g telecí výpečky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2‍ mrkve
  • 2 listy bobkového listu
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Výpečku nakrájíme na menší​ kousky a osolíme ​a opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme​ nadrobno.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  4. Do hrnce přidáme olej a zahřejeme ho.
  5. Přidáme cibuli, česnek a mrkev a​ restujeme ‍je asi‌ 5 minut.
  6. Přidáme nakrájenou výpečku a restujeme ji, dokud nezmění barvu.
  7. Přidáme bobkové listy, ‍vývar a přivedeme k varu.
  8. Poté poklopíme hrnec a dušíme na​ mírném ohni přibližně hodinu, dokud se maso nezměkne.
  9. Případně dosolíme a opepříme ⁣podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *