24. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Dušená telecí výpečka je lahodné jídlo připravené z kvalitního telecího masa, které je neuvěřitelně jemné a šťavnaté. Recept kombinuje klasickou metodu dušení s bohatými chutěmi a aromatickými kořením. Telecí výpečka se pomalu dusí vývaru s cibulí, česnekem a dalšími vybranými bylinkami, což přináší dokonalou příchuť šťavnatému masu. Výsledkem je nádherně měkké a chuťově bohaté jídlo, které se skvěle hodí jako hlavní chod na rodinnou oslavu či romantickou večeři. Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na dušenou telecí výpečku, neváhejte a vyzkoušejte tohle lahodné jídlo ještě dnes!
Suroviny
- 500 g telecí výpečky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 listy bobkového listu
- 4 lžíce oleje
- 250 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Výpečku nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Do hrnce přidáme olej a zahřejeme ho.
- Přidáme cibuli, česnek a mrkev a restujeme je asi 5 minut.
- Přidáme nakrájenou výpečku a restujeme ji, dokud nezmění barvu.
- Přidáme bobkové listy, vývar a přivedeme k varu.
- Poté poklopíme hrnec a dušíme na mírném ohni přibližně hodinu, dokud se maso nezměkne.
- Případně dosolíme a opepříme podle chuti.