10. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Dušená plec s bramborami a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodnou vůní ⁢dušeného ‌masa ‍s bramborami a zeleninou. Tento recept ‍je⁢ dokonalou kombinací ⁢měkké⁤ a⁤ šťavnaté ‌plece s šťavnatými⁢ brambory a osvěžující zeleninou. Navíc je ​velmi jednoduchý na přípravu, takže si můžete vychutnat chutný pokrm i ⁢v ​hektických dnech. Vyzkoušejte tento recept⁤ ještě dnes a nechte‍ se hýčkat skvělými⁢ chutěmi.

Suroviny

  • 1 kg‌ vepřové plece
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 2 ‌rajčata
  • 4 stroužky ⁤česneku
  • 400 ml vody
  • sůl, pepř, majoránka, olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme‍ na něm⁣ nakrájenou plec z obou stran, dokud není zlatavá.
  2. Plech‍ přendáme ​do hrnce a přidáme⁣ nakrájenou⁤ cibuli, oloupané⁢ a nakrájené brambory ‌a nakrájenou zeleninu⁣ – mrkev, papriku, rajčata.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme prolisované stroužky‍ česneku a ⁤zalijeme vodou.
  4. Přiklopíme poklicí a necháme dusit ‌asi ‌2 ⁢hodiny⁤ na mírném ohni, dokud⁤ maso není měkké.
  5. Potravu⁤ můžeme podávat teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *