10. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou vůní dušeného masa s bramborami a zeleninou. Tento recept je dokonalou kombinací měkké a šťavnaté plece s šťavnatými brambory a osvěžující zeleninou. Navíc je velmi jednoduchý na přípravu, takže si můžete vychutnat chutný pokrm i v hektických dnech. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se hýčkat skvělými chutěmi.
Suroviny
- 1 kg vepřové plece
- 4 brambory
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 400 ml vody
- sůl, pepř, majoránka, olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou plec z obou stran, dokud není zlatavá.
- Plech přendáme do hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, oloupané a nakrájené brambory a nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, rajčata.
- Osolíme, opepříme, přidáme prolisované stroužky česneku a zalijeme vodou.
- Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 2 hodiny na mírném ohni, dokud maso není měkké.
- Potravu můžeme podávat teplou.