7. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné dušené jehněčí maso, které se rozplývá na jazyku. S tímto jednoduchým receptem si můžete vychutnat bohatou a chutnou jídelníček doma. Získejte chuť Orientu a vyzkoušejte tento tradiční pokrm.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku nastrouhané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 400ml vývaru
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme maso a restujeme 5 minut.
- Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř a promícháme.
- Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme cca hodinu, dokud maso není měkké.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo chlebem.