27. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na dušenou beraní kýtu s rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a lahodnou kombinací koření a připravte si lahodné jídlo plné chuti a aromatu. Sledujte náš recept a naučte se připravit tradiční jídlo, které si zamilujete!
Suroviny
- 500g beraní kýty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 paprika
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- 400ml hovězího vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- 200g vařené rýže
Postup
- Nejprve očistěte beraní kýtu a nakrájejte ji na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky a papriku na proužky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, přidejte nakrájenou beraní kýtu a za stálého míchání nechte zezlátnout.
- Přisypte majoránku, mletou papriku a rajčatový protlak, zalijte vývarem a nechte vařit přibližně 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidejte papriku, osolte a opepřete dle chuti a nechte provařit ještě dalších 10 minut.
- Smažte vařenou rýži na pánvi s trochou oleje a podávejte s dušenou beraní kýtou.