27. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Dušená beraní kýta s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na dušenou ⁤beraní kýtu s rýží, který ⁣okouzlí ​vaše chuťové ⁣buňky. Nechte ‌se ⁤unést vůní a lahodnou ​kombinací koření ⁢a připravte si lahodné jídlo⁣ plné‌ chuti‌ a aromatu. Sledujte‌ náš recept a naučte se připravit tradiční jídlo, které si⁤ zamilujete! ​

Suroviny

  • 500g⁣ beraní⁤ kýty
  • 1⁣ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce ‍oleje
  • 1 lžíce rajčatového ‌protlaku
  • 1 paprika
  • 1⁤ lžička majoránky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200g vařené rýže

Postup

  1. Nejprve očistěte beraní ⁣kýtu a nakrájejte ji‍ na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte ⁢na‍ drobné ‍kostky a⁤ papriku na proužky.
  3. Na ​pánvi rozehřejte olej​ a osmahněte⁣ cibuli s česnekem, přidejte nakrájenou beraní kýtu⁢ a ​za‌ stálého ⁣míchání nechte zezlátnout.
  4. Přisypte majoránku,⁢ mletou papriku a rajčatový protlak, zalijte vývarem a nechte‍ vařit přibližně ⁤1 hodinu, dokud maso‌ není měkké.
  5. Přidejte ⁢papriku, osolte​ a opepřete dle chuti a nechte‍ provařit ještě dalších 10 minut.
  6. Smažte vařenou rýži ⁣na pánvi‌ s ‍trochou ⁢oleje a podávejte s dušenou ⁣beraní⁢ kýtou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *