18. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dušená beraní kýta.
zdroj: Recepty 24/7

Dušená beraní kýta je lahodný recept, který vám přinese neodolatelnou chuť a měkkost masa. Tento tradiční pokrm je připravený z výběrového beraního masa, které se nechal dlouho dusit spolu se zeleninou, bylinkami a kořením. Výsledkem je úžasně jemné a šťavnaté maso, které téměř samovolně rozplývá v ústech. Zkuste si připravit tuto lahůdku a potěšte své blízké výjimečnou a chutnou večeří.

Suroviny

  • 1 kg beraní kýta
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 4 brambory
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve beraní kýtu omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Mrkve a brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. V hrnci rozehřejte olej a na něm osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte beraní kýtu a opékejte, dokud nezezlatí ze všech stran.
  6. Přidejte mouku, kmín, majoránku, sladkou papriku a orestujte na mírném ohni asi 2 minuty.
  7. Postupně přidávejte vývar a za stálého míchání vařte, dokud se omáčka nezahustí.
  8. Přidejte nakrájené mrkve a brambory, osolte a opepřete podle chuti.
  9. Zakryjte hrnec a dušte na nízkém ohni po dobu přibližně 2 hodin, nebo dokud se maso a zelenina nerozvaří.
  10. Po dokončení dušení ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  11. Servírujte s knedlíky nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *