28. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotický recept na kachnu Fesenjan – tradiční íránské jídlo, ve kterém se kombinuje chuť listů granátového jablka s jemností kachního masa. S chutným a kořeněným omáčkou plnou oříšků a granátových jader určitě potěšíte své chuťové buňky. Sledujte náš snadný recept a užijte si tento lahodný pokrm s rýží nebo chlébem.
Suroviny
- 1 kg kachního masa
- 2 cibule
- 2 hrnky granátového džusu
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve osolte a opepřete kachní maso a propečte ho na pánvi dozlatova.
- V druhé pánvi osmahněte na másle nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte do cibule granátový džus a vařte ho asi 30 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
- Poté přidejte do omáčky mleté vlašské ořechy a cukr, promíchejte a nechte vařit dalších 15 minut.
- Když je omáčka hotová, přidejte do ní upečené kachní maso a nechte je prohřát.
- S podávanou můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží nebo pečivem.