12. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Dosa s bramborovou omáčkou je lahodná jihoindická specialita, která vzbudí chuťové buňky vašich sentů. Tento recept kombinuje křupavou, plnou chuti dosu s lahodnou omáčkou z brambor, rajčat a indických koření. Připravte si tento jedinečný pokrm a dejte svému jídelníčku nový rozměr!
Suroviny
- 1 šálek rýže
- 1 šálek červených čoček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 brambora
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátek si připravíme rýži a červené čočky dle návodu na obalu.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi.
- Přidáme na kostičky nakrájené rajče a nastrouhanou bramboru.
- Přidáme všechny koření a promícháme.
- Přilijeme trochu vody a necháme provařit, dokud se brambory nerozvaří.
- Když je omáčka hotová, podáváme ji s rýží a červenými čočkami na dosce.