26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na domácí vepřové se zelím! Vepřové maso je dusené spolu se sladkým zelím a kořeněno aromatickými bylinkami, výsledkem je lahodný a sytý jídlo, které zahřeje v chladných dnech. S chutným knedlíkem nebo bramborami je tento pokrm skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a povaříme do měkka.
- Přidáme na proužky nakrájené zelí a za občasného míchání dusíme do měkka.
- Přidáme rozmačkaný česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Dusíme ještě cca 10 minut a hotové podáváme.