30. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a zdravé domácí vejce v kyselé sádlo. Náš recept vám ukáže, jak snadno připravit tento tradiční pokrm. Vykouzlíte lahodně křehká vejce, která se krásně spojují s jemnou kyselou chuťou sádla. Zkuste tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 4 vejce
- 300 g kyselého sádla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve vhodném hrnci nebo pánvi si připravte kyselé sádlo a přiveďte ho k varu.
- Vejce omyjte pod tekoucí vodou a opatrně je rozklepněte do vroucího sádla.
- Smažte vejce v sádle do křupava, přibližně 3-4 minuty. Záleží na tom, jak moc pevně chcete mít žloutek uvnitř.
- Vejce opatrně vyjměte z kyselého sádla a nechte okapat na ubrousku nebo papírovém ručníku.
- Pokud chcete, můžete osolit a opepřit podle své chuti.
- Podávejte teplé ve společnosti chleba a čerstvých bylinek.