10. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Domácí vegetariánský burger
zdroj: Recepty 24/7

Domácí vegetariánský burger je skvělou alternativou pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a vyváženě. Tento jednoduchý a chutný recept vám ukáže, jak si připravit vlastní hamburgerový rohlík a plněné kotlety plné bílkovin. S použitím kvalitních ingrediencí, jako jsou čočka, quinoa a rajčata, si můžete vychutnat chutný a sýtý burger, který je vhodný i pro vegany. Nezapomeňte na klasický osvěžující salát, který přidává crunchy texturu a dodává jídelu skvělou chuť. Tento domácí vegetariánský burger je skvělou volbou pro celou rodinu a poskytne vám potřebnou energii pro každodenní zápasy.

Suroviny:

  • 200 g fazolových lusků, uvařených
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 100 g ořechů, nasekaných
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Do mísy smíchejte uvařené fazolové lusky, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy.
  2. Přidejte vejce, strouhanku, hnědý cukr, mletý kmín, mletý koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud nedostanete konzistenci, kterou lze tvarovat do burgerů.
  3. Vytvarujte z hmoty placičky odpovídající velikosti burgerů, které chcete mít.
  4. Rozehřejte olivový olej na pánvi a smažte burgerové placičky z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé a pevné.
  5. Servírujte burgerové placičky v housce s oblíbenými přílohami a omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *