7. 2. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí tiramisu podle italské receptury
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo pravého italského tiramisu s naším osvědčeným receptem! Přinášíme vám krok za krokem vedení na to, jak si připravit tuto klasickou italskou dezertní pochoutku přímo u vás doma. Užijte si bohaté vrstvy savoiardi piškotů namočených v kávě, které se střídají s lahodným krémem z mascarpone. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek stojí za to – perfektní tiramisu, které zaujme na každé slavnostní příležitosti nebo rodinné oslavě. Vyzkoušejte náš recept na domácí tiramisu a přeneste kousek Itálie do svého domova!

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 5 velkých vajec (žloutky a bílky odděleny)
  • 100 g cukru
  • 300 ml espressa, ochlazeného
  • 200 ml likéru Amaretto nebo Marsala (nepovinné)
  • 400 g piškotů
  • Kakao na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte žloutky a cukr dohladka a poté postupně přidávejte mascarpone. Dobře prošlehejte, aby byla směs hladká.
  2. V jiné míse našlehejte bílky do tuha. Následně je opatrně vmícháme do mascarpone směsi.
  3. V hlubokým talíři smíchejte espressa a Amaretto. Piškoty namočte v této směsi z obou stran, ale nedovolte, aby byly úplně rozmočené.
  4. V misce nebo na dlouhém tácu střídejte vrstvy namočených piškotů a mascarpone krému, začínáte a končíte vrstvou krému.
  5. Hotové tiramisu dejte alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc, do lednice chladit a ztuhnout.
  6. Před podáváním posypte povrch tiramisu kakaem pomocí síta, aby byl povrch rovnoměrně pokrytý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *