19. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a⁣ snadno připravitelné domácí ⁢těstoviny s bohatou rajčatovou omáčkou. Užijte si autentickou italskou chuť​ přímo z vlastní ⁣kuchyně. Naučte se, jak jednoduše vyrobit čerstvé těstoviny a osvěžující omáčku z rajčat a ‍vyrazte ​na chuťovou cestu do Itálie. Skvělá volba pro rodinné večeře nebo romantické večery s partnerem. Inspirujte‍ se naší přesnou recepturou⁢ a zažijte okamžiky ‌gastronomického⁢ potěšení.

Suroviny

  • 200 g hladké múky
  • 2⁢ vajíčka
  • špetka soli
  • olivový olej
  • 500 g čerstvých​ rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka
  • sůl a pepř podle chuti
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto⁣ na těstoviny. Do misky prosejeme mouku, přidáme vajíčka a špetku soli. Všechny ingredience dobře promícháme a ⁣vypracujeme těsto.‌ Pokud je těsto ‍příliš ⁣suché, přidáme trochu vody. Naopak, pokud ‍je těsto příliš vlhké, přidáme trochu mouky. ⁤Těsto necháme odpočinout zhruba 30 ​minut.
  2. Mezitím ⁤si připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata ‌omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme⁣ a jemně nakrájíme. Na pánvi si rozehřejeme olivový⁣ olej a osmahneme‌ na⁣ něm ⁣cibuli a⁢ česnek. Poté přidáme rajčata a dusíme⁤ je do měkkosti. Přidáme bazalku, ⁣sůl a pepř ⁢podle chuti. Omáčku necháme⁤ povařit⁣ asi 10 minut.
  3. Voda v hrnci se osolí a přivede​ k varu. Těsto rozdělíme na menší části a vyválíme na tenký plát. Ten nakrájíme na pásky nebo tvary podle vašeho přání.
  4. Těstoviny vaříme v osolené ⁤vodě asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté je scedíme a přidáme do rajčatové omáčky. Vše promícháme a podáváme posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *