28. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí těstoviny s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Recept na domácí těstoviny s omáčkou je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Naučte se, jak jednoduše vyrobit své vlastní čerstvé těstoviny a dopřejte si lahodnou omáčku plnou chutí. V tomto receptu najdete postup krok za krokem, který vás provede celým procesem přípravy. Vaše domácí těstoviny s omáčkou budou mít jedinečnou chuť a jemnou texturu, která vás nadchne. Připravte si tento výtečný pokrm pro svou rodinu nebo přátele a překvapte je vynikající kvalitou a autentičností. Neodolatelná kombinace čerstvých těstovin a aromatické omáčky vás zcela jistě nadchne. S tímto receptem se stanete skutečným mistrem italského vaření a vaše domácí těstoviny s omáčkou budou lahůdkou, na kterou nezapomenete.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • čerstvý bazalka (na ozdobu)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Vytvořte důlek uprostřed a do něj rozklepněte vejce. Přilijte olivový olej a začněte postupně míchat mouku s vejci, dokud nedostanete hrudkovitou směs.
  2. Přeneste těsto na pracovní desku a začněte ho hníst. Pokračujte v hnětení asi 10 minut, dokud bude těsto pružné a hladké. Zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout 30 minut.
  3. V mezičase připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cherry rajčátka a orestujte. Přilijte smetanu a vařte asi 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přidejte nastrouhaný parmazán a nechte omáčku probublat ještě chvilku.
  4. Těsto rozdělte na menší kousky a jednotlivé kousky postupně protáhněte strojkem na těstoviny nebo vyválejte na tenký plát a nakrájejte na nudličky. Pokud nemáte strojek ani váleček, můžete těsto vyválet i válečkem na těsto a pak nudličky nakrájet nožem.
  5. Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Sceděte a smíchejte s omáčkou.
  6. Servírujte posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *