18. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si pochutnat na autentických italských těstovinách carbonara? Naučte se, jak je připravit doma s naším jednoduchým a chutným receptem! Získáte křupavé těstoviny smíchané se slaninou, vajíčky, sýrem a smetanou. Tajemstvím dokonalého chuťového dojmu je správné promíchání ingrediencí a rychlost přípravy. Přijďte si vychutnat autentický italský pokrm přímo z vaší vlastní kuchyně!
Suroviny
- 250 g těstovin (penne, spaghetti nebo jiné)
- 150 g slaniny (plátky nebo kostky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 vejce
- 50 g parmezánu (nastrouhaného)
- 50 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
- Čerstvě mletý černý pepř (podle chuti)
- Sůl (podle chuti)
- Čerstvě nasekaný petržel (na ozdobu)
Postup
- V hrnci osolte vodu a na ní přiveďte k varu.
- Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (jemně křupavé).
- V hluboké pánvi zahřejte olej a přidejte slaninu. Smažte ji, dokud není křupavá a lehce zezlátnutá.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte ho s slaninou asi 1 minutu.
- Ve velké míse rozmíchejte vejce s nastrouhaným parmezánem a sýrem.
- Sejměte pánvi s masem a česnekem z plotýnky, a pak přidejte vařené těstoviny.
- Přelijte směsí s vejci a sýrem, a důkladně promíchejte, dokud se omáčka nepřilne ke těstovinám.
- Případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Nakonec ozdobte nasekanou petrželí a podávejte ihned.