21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept vám přináší neodolatelnou domácí pizzu s lahodnými rajčaty a kvalitní mozzarellou. Vydejte se na gastronomickou výpravu plnou chutí a vyzkoušejte přípravu pizza těsta z domácího pekařství. S klasickými ingrediencemi a několika špetkami kreativity si sami vytvoříte perfektní italskou pizzu. Užijte si křupavý zážitek s lahodným rajčatovým základem a rozplývající se mozzarellou na vrchu. Přineste si kousek Itálie přímo do svého domova s touto vynikající variantou domácí pizzy.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 250 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml rajčatového protlaku
- 200 g mozzarelly (nakrájené na plátky nebo na kostičky)
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Ve velké míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl.
- Po malých dávkách přidáváme teplou vodu a olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout zhruba 1 hodinu na teplém místě, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na tenký plát.
- Pláty těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
- Rajčatový protlak rozmícháme se solí a pepřem a rozprostřeme ho na obou plátech těsta.
- Přidáme plátky nebo kostičky mozzarelly.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a mozzarella rozpuštěná a lehce zlatá.
- Hotovou pizzu ozdobíme čerstvými bazalkovými listy a podáváme ještě teplou.