27. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí pizza Margherita s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo domácí pizzy Margherita s čerstvou bazalkou! Náš detailní recept vás krok za krokem provede přípravou tohoto klasického italského jídla. Učíme vás, jak připravit dokonalé těsto, chutnou rajčatovou omáčku a jak vybrat ty nejlepší ingredience pro autentický chuťový zážitek. Perfectní pro rodinnou večeři nebo pohodový večer s přáteli!

Suroviny

  • 250 g pšeničné mouky (ideálně typu 00 pro pizzu)
  • 160 ml vlažné vody
  • 1/2 lžičky suchého droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte s droždím a solí.
  2. Přilijte vlažnou vodu a olivový olej a míchejte dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Těsto přikryjte čistým utěrkem a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 250°C a pokud máte, použijte kámen na pizzu nebo pekáč vyložený pečicím papírem.
  5. Rozválejte těsto na pomoučené ploše na kruh o průměru asi 30 cm a přeneste na pekáč.
  6. Rajčatový protlak rovnoměrně rozetřete po těstě, osolte a opepřete.
  7. Mozzarellu nakrájejte na plátky a rozmístěte je po těstě.
  8. Pizzu pečte v předehřáté troubě asi 10-12 minut, než bude těsto zlatavé a sýr bublá.
  9. Po vyjmutí z trouby ozdobte čerstvými bazalkovými listy.
  10. Servírujte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *