6. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
Domácí masala chai čaj
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo pravého indického masala chai čaje v pohodlí vašeho domova s naším autentickým receptem. Naučte se, jak spojit černý čaj s aromatickými kořením jako je kardamom, hřebíček, zázvor a skořice pro dokonalý horký nápoj. Ideální pro chladné dny nebo jen pro potěšení vašich chuťových buňek. Připravte si zdravý a voňavý masala chai, který osvěží vaši mysl i tělo!

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálku vody
  • 1 šálku plnotučného mléka
  • 2 čajové lžičky černého čaje (ideálně asamský)
  • 1/2 čajové lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4 celé hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 malá skořicová tyčinka
  • 2 lusky kardamomu, rozdrcené
  • 1 až 2 lžičky cukru nebo jiného sladidla (podle chuti)

Postup

  1. Do středně velkého hrnce přidejte vodu, zázvor, hřebíček, nové koření, černý pepř, badyán, skořici a rozdrcené lusky kardamomu.
  2. Zahřejte na středně vysokou teplotu a nechte zvolna přivést k varu. Pak snižte teplotu a nechte směs lehce probublávat po dobu 5 minut.
  3. Přidejte černý čaj a cukr, promíchejte a vařte další 5 minut.
  4. Vlijte mléko, znovu přiveďte k varu, poté okamžitě snižte teplotu a nechte vařit ještě 3 minut, nebo dokud čaj není dostatečně silný podle vaší chuti.
  5. Čaj sceďte přes jemné síto do šálků. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *