8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí lasagne bolognese.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné domácí lasagne bolognese připravené podle tradiční italské receptury. Užijte si vrstvy lahodného mletého masa z boloňské omáčky, sýru a čerstvé těstoviny, pečené v troubě do zlatova. Skvělé jídlo pro rodinnou večeři nebo slavnostnější příležitosti. Následujte náš jednoduchý recept a připravte si tu nejlepší domácí lasagne bolognese u vás doma!

Suroviny

  • 500 g těstovinových plátů na lasagne
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 400 g vepřového mletého masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g strouhaného sýra (např. mozzarella)
  • 800 g loupaných rajčat (z konzervy nebo čerstvé)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte loupaná rajčata, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, tymián, sůl a pepř. Vařte asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
  4. V jiném hrnci uvařte těstovinové pláty na lasagne podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby se neslepily.
  5. Vyskládejte první vrstvu těstovinových plátů na dno zapékací mísy.
  6. Přidejte vrstvu omáčky a nasypte hrst strouhaného sýra.
  7. Pokračujte vrstvením těstovinových plátů, omáčky a sýra, až do vyčerpání všech surovin. Poslední vrstva by měla být omáčka a sýr.
  8. Zapékací mísu přikryjte a dejte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte asi 30 minut.
  9. Na závěr rozepřete zapékací mísu a dopečte lasagne dalších 10 minut, dokud povrch nezezlátne.
  10. Lasagne bolognese můžete podávat ihned, nebo nechte chvíli odstát a pak nařežte na porce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *